ایمنی کار

نحوه تمیز کردن کفش ایمنی

قبل از اینکه به نحوه تمیز کردن کفش ایمنی فکر کنیم، باید شرایط محیط کار را بررسی کنیم. مثلاً درمحیط های چرب و مرطوب کفش های جیر نپوشید. همچنین در محیط هایی که احتمال رشد باکتری ها و آنزیم ها وجود دارد، باید بیشترین دقت در استفاده از چرم طبیعی را به خرج داد. زمانی که کفش ایمنی نمی پوشید، بهتر است روزنامه داخل آن قرار دهید تا رطوبت کفش جذب شود، با این کار طول عمر کفش ایمنی افزایش می یابد.

تمیز کردن انواع کفش ایمنی

یکی از مهم ترین اصولی که در مورد نحوه تمیز کردن کفش ایمنی و نگهداری آن باید رعایت شود جنس کفش است. همه کفش ها از یک قائده برای تمیز شدن پیروی نمیکنند. بسته به جنس کفش و موادی که روی آن لکه ایجاد میکند، باید تشخیص دهید که کدام روش مناسب است. با ما همراه باشید تا با نحوه تمیز کردن کفش ایمنی آشنا شوید.

کفش های ایمنی معمولا از 4 ماده ساخته می شوند:

  • لاستیک
  • جیر
  • چرم طبیعی
  • چرم مصنوعی

تمیز کردن کفش ایمنی لاستیکی

تمیز کردن کفش ایمنی لاستیکی

لاستیک ماده رایجی است که در تولید کفش ایمنی استفاده می شود. لاستیک دارای خاصیت جذب ضربه عالی است و مقاومت الکتریکی خوبی برای کفش ایجاد می کند. اگرچه لاستیک بسیار بادوام است، اجازه تهویه و تبادل هوا را نمی دهد. این می تواند حرکت کفش کار را محدود کند و باعث ناراحتی شود. با این حال، لاستیک مقاوم در برابر آب است، بنابراین کسانی که در محیط های مرطوب کار می کنند می توانند پای خود را در طول روز خشک نگه دارند. کفش هایی با کفی لاستیکی به راحتی تمیز می شوند.

از آب با فشار بالا برای تمیز کردن چکمه های لاستیکی و محلول جوش شیرین برای از بین بردن لکه ها استفاده کنید. فشار آب، گل و لای را پاک می کند و جوش شیرین لکه های باقی مانده روی کفش ایمنی پلاستیکی را از بین می برد. مراقب باشید آب وارد کفش نشود. نفوذ آب به داخل کفش می تواند به داخل کفش آسیب برساند. پس از پاک کردن گرد و غبار و کثیفی از روی پلاستیک، با یک برس سفت، سنگریزه و شن را از کف کفش جدا کنید. خراش های باقی مانده روی چکمه های لاستیکی را می توان با روغن زیتون از بین برد. در نهایت کفش را در هوا قرار دهید تا خشک شود. پیشنهاد میکنیم مطلب راه های تشخیص ماسک با کیفیت را نیز مطالعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید
فناوری نانو در لباس کار

لازم به ذکر است؛ قبل از خرید هر نوع کفش ایمنی بهتر است شرایط محیط کار و محل استفاده را بررسی کرده و با توجه به محیط و استفاده از کفش ایمنی خریداری کنید. توصیه می شود در محیط های لغزنده، مرطوب و گل آلود از چرم جیر یا نابوک استفاده نکنید. علاوه بر این، از آنجایی که چرم یک ماده طبیعی با ماهیت پروتئینی است، هنگام استفاده از کفش های ایمنی چرمی در محیط های مستعد رشد آنزیم ها و باکتری ها با امکان آسیب رساندن به ساختار چرم باید دقت زیادی کرد.

تمیز کردن کفش ایمنی جیر

تمیز کردن کفش ایمنی جیر

جیر نوعی چرم است که لایه آن براق نیست و چرمی با پرداختی خاص می باشد. چرم جیر معمولا نرمتر از چرم معمولی است و مقاومت کمتری دارد. به دلیل مقاومت کمتر جیر در مقایسه با چرم، نگهداری و مراقبت از جیر حساسیت بیشتری دارد.

نحوه تمیز کردن کفش ایمنی جیر، استفاده از برس کفش جیر است تا هرگونه کثیفی یا لکه را پاک کند. سپس میتوانید محلول جوش شیرین رقیق شده را روی لکه های باقی مانده و کل سطح جیر بمالید و بگذارید یک شب بماند تا جیر خیس بخورد. سپس کفش های ایمنی را با پارچه ای تمیز کنید و جوش شیرین را از سطح کفش جدا کنید. در نهایت برای مقاومت بیشتر کفش ایمنی جیر در شرایط مرطوب و خیس از اسپری ضد آب مخصوص استفاده کنید. برای حفظ زیبایی و ظاهر چرم جیر نمی توان از مواد پولیش مانند پارافین استفاده کرد زیرا باعث جذب گرد و غبار و ورود آن به محفظه های جیر می شود.

پاک کردن کفش ایمنی چرمی

پاک کردن کفش ایمنی چرمی

چرم یکی از پرطرفدارترین مواد مورد استفاده در قسمت بیرونی کفش ایمنی است. دلایل استفاده از چرم در کفش ایمنی مقاومت بالای آن در برابر سایش و همچنین انعطاف پذیری حرکتی است که در هنگام کارهای سنگین از خود نشان می دهد. چرم طبیعی همچنین امکان جذب رطوبت و تهویه جزئی هوا را دارد تا پاها را در تمام طول روز خشک و راحت نگه دارد.

بیشتر بخوانید
گرمازدگی چیست و راه حل پیشگیری آن

از آنجایی که اکثر کفش های ایمنی از چرم ساخته شده اند، باید بدانید نحوه تمیز کردن کفش ایمنی چرمی با آب است، اما حتما بر میزان آبی که برای تمیز کردن استفاده می کنید نظارت داشته باشید. خیس شدن مکرر چرم با آب باعث خشک شدن و ترک خوردن کفش های چرمی می شود. اگر باید چکمه ها یا کفش های ایمنی خود را در معرض آب زیاد قرار دهید، کفی ها را بردارید و آنها را با روزنامه پر کنید. اگر کفش ایمنی نمی پوشید، گذاشتن روزنامه در کفش، آب را جذب کرده و کفش را سریعتر خشک می کند. البته استفاده از کفش های چرمی در محیط های مرطوب باعث کاهش دوام کفش های چرمی می شود.

نحوه تمیز کردن کفش ایمنی از جنس چرم، به اینگونه است که ابتدا باید از خشک شدن کامل کفش ایمنی اطمینان حاصل کنید. سپس لازم است از برس کفش برای از بین بردن گرد و غبار، نمک و سایر موادی که به سطح می چسبند استفاده کنید. مرحله بعدی استفاده از موم مناسب یا مواد چرم مخصوص و مالیدن آن با پارچه نرم روی کفش است. این کار را تا جایی ادامه دهید که واکس تمام سطح کفش را بپوشاند و لکه ها از روی سطح کفش چرمی پاک شود، سپس اجازه دهید کفش در هوا خشک شود. برای براق ماندن چرم و حفظ درخشندگی آن می توانید از روغن های بر پایه پالمیتولئیک اسید استفاده کنید که خواصی مشابه ژله نفتی دارند و حاوی پالمیتولئین هستند. در نهایت استفاده از اسپری ضد آب برای محافظت از کفش ایمنی در برابر لکه های ناشی از برف و باران و کمک به مقاومت در برابر نفوذ آب توصیه می شود.

برای از بین بردن لکه های چربی و پروتئین (مانند خون یا اوره)، از پارچه آغشته به محلول آب، صابون ملایم و مقدار بسیار کمی سرکه استفاده کنید و به آرامی محل مورد نظر را پاک کنید. لازم به ذکر است که در این صورت برای خشک کردن کفش ایمنی چرمی آن را در معرض نور مستقیم خورشید و حرارت قرار ندهید.

بیشتر بخوانید
ست کردن لباس فرم اداری زنانه و مردانه

تمیز کردن کفش ایمنی با چرم مصنوعی

تمیز کردن کفش ایمنی با چرم مصنوعی

در ساخت کفش های ایمنی نیز از مواد مصنوعی استفاده می شود. در چرم مصنوعی یک مخلوط شیمیایی وجود دارد، بنابراین خواصی مشابه چرم طبیعی دارد. چرم مصنوعی را می توان در برابر کمرنگ و چروک شدن محافظت کرد و مقاومت آن را در برابر نفوذ آب افزایش داد.

نحوه تمیز کردن کفش ایمنی ساخته شده از چرم مصنوعی،استفاده از یک برس مخصوص کفش یا یک پارچه نرم برای زدودن لکه ها ی روی سطح کشف است. سپس از محلول صابون ملایم و آب سرد استفاده کنید و رویه کفش ایمنی را با مواد چرم مصنوعی بشویید. پس از تمیز کردن، کفش ایمنی را در معرض خشک شدن هوا قرار دهید و بدانید که دمای هوا بر تولید چرم مصنوعی تأثیر مثبت دارد.

وقت آن است که کفش های ایمنی خود را عوض کنید!!

از آنجایی که وسایل حفاظتی فردی مانند لباس کار و کفش ایمنی گران هستند، بسیاری از افراد کفش ها را تعویض نمی کنند و می گویند که این کفش ها ماه ها برای ما دوام خواهند داشت. به دلایل مختلف نمی توان تاریخ دقیق انقضای کفش را تعیین کرد اما بعد از گذشت 5-8 سال از تاریخ تولید، می توان گفت که زمان تعویض کفش فرا رسیده است. عمر کفش ایمنی به قرار گرفتن در معرض فشار، شرایط کاری، پوشیدن کفش، اسید، الکتریسیته، حرارت و… بستگی دارد. موقع خرید وسایل حفاظت فردی باید به استاندارد های لباس کار و سایر تجهیزات آشنایی داشته باشید.

به طور کلی اگر مدت زیادی از استفاده از کفش ایمنی می گذرد، بهتر است آن را تعویض کنید. اما اگر مدت زمان استفاده شما زیاد نیست، بهتر است به طور مرتب لایه رویی کفش را چک کنید و در صورت آسیب دیدگی سریعا آن را تعویض کنید. سازگاری کافی بین کفش‌های ایمنی، آج مناسب و ویژگی‌های اولیه در زمان خرید، همگی دلایلی هستند که بهتر است کفش‌ها را زمانی که تغییراتی در آن‌ها ایجاد می‌شود تعویض کنید. به طور کلی بهتر است هر زمان که احساس کردید کفش ها، ایمنی پاهای شما را تضمین نمی کنند، آن را عوض کنید.

 

امتیاز ما

16 دیدگاه در “نحوه تمیز کردن کفش ایمنی

  1. امین تبریزی گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  2. ابراهیم رحمتی گفت:

    من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم

  3. اکبر روحانی گفت:

    میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟

  4. حسینعلی ملکی گفت:

    aaaaliii bood

  5. بهنام تبریزی گفت:

    متشکرم

  6. غلامرضا اشرفی گفت:

    حرف نداشت👌🏻

  7. یوسف رمضانی گفت:

    میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟

  8. قربانعلی بهرامی گفت:

    مرسی

  9. وحید داوودی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین

  10. محمد سلطانی گفت:

    این مطلب حرف نداشت

  11. حبیب الله هدایت گفت:

    مقالاتتون عالین واقعا!

  12. یعقوب مرادی گفت:

    دمتون گرم

  13. عبدالرضا هامون گفت:

    مطلبتون بسیار مفید بود

  14. علی اصغر مجد گفت:

    شما کانال تلگرام هم دارین؟

  15. منصور قاضی گفت:

    خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون

  16. داوود طباطبایی گفت:

    چقد خوبین شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *