مقالات ایمنی حفاظت از بدن

ماسک FFP چیست و چه انواعی دارد؟

دانستن اینکه ماسک FFP چیست به جلوگیری از آلوده شدن ریه های شما توسط ذرات مخاطره آمیز کمک میکند. آئروسل ها و ذرات ریز از خطرناک ترین ذرات موجود در محیط کار هستند که سلامتی انسان را به مخاطره می اندازند. این ذرات با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نبوده و زمینه ساز بیماری های خطرناکی همچون سرطان و یا بیماری های ریوی میباشند. در بهترین حالت، کارگران با بوهای نامطبوع رو به رو میشوند. بنابراین الزامی است که در اکثر محیط های کاری، از ماسک استفاده کنید.

ماسک های FFP، محافظ خوبی در برابر آلاینده های معلق در هوا از قبیل گرد و غبار، دود و آئروسل ها میباشند. ماسک های FFP مطابق استاندارد اروپا (EN149:2001+A1:2009) طراحی شده اند. ماسک FFP دارای سطوح حفاظتی بالاتری نسبت به دیگر ماسک ها است، فرایند فیلترینگ را به طور موثرتری انجام میدهد و بنابراین قابلیت بهتری دارند که در برابر مواد مضر بیشتر و غلظت های بالاتر آلاینده ها به کار گرفته شوند. در این مقاله در رابطه با اینکه ماسک FFP چیست و چه انواعی دارد صحبت خواهیم کرد.

الزامی است که در اکثر محیط های کاری، از ماسک استفاده کنید.

ماسک FFP چیست؟

ماسک FFP یکی از انواع ماسک های ایمنی میباشد که امروزه بسیار، مورد استفاده عموم قرار میگیرند. عده ای از افراد باور دارند که مایک N95 برتری هایی نسبت به ماسک FFP دارد، مثل سطح حفاظتی بیشتر ماسک N95 نسبت به FFP. اما به جز این مورد دلایل بسیاری وجود دارد که بسیاری افراد این ماسک را به عنوان جایگزینی مناسب برای ماسک های N95 میدانند.

 FFP چه معنایی دارد؟

علت نام گذاری این ماسک ها با نام FFP این است که FFP مخفف لاتین کلمه ماسک تنفسی است. همچنین عددهای یک تا سه که در کنار این نام آمده است نیز معنای خاصی دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم.

انواع ماسک های کلاس FFP

ماسک های FFP مطابق با استاندارد های اروپا در 3 سطح حفاظتی عرضه می شوند

FFP1

FFP2

FFP3

ماسک های صورت FFP1 « کمترین » و ماسک های FFP3 « بیشترین » میزان فیلتراسیون را ارائه میدهند. در جدول زیر، اطلاعاتی در مورد میزان قدرت فیلتر کردن ذرات معلق در هوا، میزان نشتی و عبور ذرات از ماسک به داخل مجاری تنفسی لحاظ شده است

ماسک FFP1

اولین دسته از گروه ماسک های FFP، ماسک های FFP1 میباشد. این نوع از ماسک، دستگاه تنفسی افراد را در مقابل گرد و غبار و حجمی معادل چهار برابر از آلاینده ها نسبت به حداکثر مجاز در محیط های کاری به کار گرفته میشود. ماسک FFP1 تا ۷۵ درصد قدرت فیلترینگ داشته و مانعی در برابر تنفس آلاینده های محیطی مضر برای سلامتی دستگاه تنفسی میباشند.

این ماسک از ورود انواع گرد و غبار های زیان آور به ریه جلوگیری میکند.

ماسک FFP2

دسته ماسک های FFP2، نسبت به دسته قبلی، داری توان فیلترینگ بهتری میباشند و تا ۸۹ درصد قدرت حفاظتی دارند. ماسک های FFP2 انتخاب بسیار مناسبی برای محیط هایی که سطح آلاینده های آن ۱۰ برابر بیشتر از حداکثر مجاز باشد، است. این ماسک از ورود انواع گرد و غبار های زیان آور، دود و آئروسل جامد و مایع که همگی میتوانند باعث بروز بیماری و مشکلات تنفسی شوند،  جلوگیری و کنترل به عمل می آورد.

ماسک FFP3

دسته نهایی از سری ماسک های FFP، ماسکهای FFP3 میباشند. این دسته در مقابل نفوذ آلاینده ها و ذرات ریز قدرت فیلتراسیون تا حدود ۹۵ درصد را دارند. ماسک FFP3 به منظور فیلتر کردن آلاینده های خیلی خطرناک و ذرات سمی ، سرطان زا و رادیواکتیو بسیار مفید بوده و همچنین برای محیط های کاری که دارای آلاینده های خطرزا و به مقدار سی برابر حد مجاز هستند، مورد استفاده قرار میگیرد. این ماسکها در حالت عادی هم برای صنایع شیمیایی بسیار مورد استفاده هستند.

مدت زمان استفاده از ماسک FFP

معمولا ماسک هایی که در کلاس FFP ساخته می شوند تحت لیسانس استاندارد EN149 اروپا می باشند که در حین استفاده باید مدت زمان مجاز برای استفاده از آن را نیز مد نظر داشته باشید.

نکته مهم در استفاده از ماسک FFP2 این است که این سری از ماسکها بصورت یکبار مصرف طراحی شده اند. این به معنای آن است که شما مجاز نیستید که از این ماسک به صورت مکرر استفاده کنید چون کارایی خود را پس از یک بازه زمانی مشخص از دست می دهد.

 

امتیاز ما
بیشتر بخوانید
خصوصیات دستکش ایمنی کدامند؟

16 دیدگاه در “ماسک FFP چیست و چه انواعی دارد؟

  1. عزیز حیاتی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین

  2. سعید افشار گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  3. محمد زارعی گفت:

    مطلب خوبی بود

  4. حبیب الله بیگی گفت:

    هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته

  5. محمدتقی آشوری گفت:

    یه سوال داشتم خرید حضوری هم دارید

  6. میثم شکیبا گفت:

    این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه

  7. مجتبی میری گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم

  8. جمشید توکلی گفت:

    قیمت مشاورتون چقدره؟

  9. علی محمد ملکی گفت:

    مطلب به درد بخوری بود

  10. مجتبی رجبی گفت:

    هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟

  11. بهنام همت گفت:

    میتونم شماره شما رو داشته باشم؟

  12. سعید علوی گفت:

    شماره تماستون برای خرید تلفنی چنده

  13. مهران کیان گفت:

    هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟

  14. نادر بیگی گفت:

    سایتتون محشرههههه

  15. سیدعلی کیانی گفت:

    مطالب بیشتری بنویسین لطفا

  16. سیدحسین شمس گفت:

    خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *