ایمنی کار

نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی

نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی

قبل از فکر کردن به نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی، باید شرایط محیط کاری را شناسایی کنیم. مثلا کفش‌ های ساخته شده از چرم جیر برای استفاده در محیط‌های مرطوب و چرب مناسب نیستند. همچنین در محیط‌ هایی که باکتری ها و آنزیم ها رشد میکنند، اگر از چرم‌های طبیعی استفاده میکنید، باید نهایت دقت را به خرج دهید.

برای زمان هایی که کفش ایمنی به پا ندارید، توصیه میشود داخل آن را با روزنامه پر کنید که رطوبت‌ داخل کفش جذب روزنامه شود و طول عمر کفش ایمنی افزایش یابد. در این مقاله به نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی اشاره میکنیم.

قبل از فکر کردن به نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی، باید شرایط محیط کاری را شناسایی کنیم. مثلا کفش‌ های ساخته شده از چرم جیر برای استفاده در محیط‌های مرطوب و چرب مناسب نیستند. همچنین در محیط‌ هایی که باکتری ها و آنزیم ها رشد میکنند، اگر از چرم‌های طبیعی استفاده میکنید، باید نهایت دقت را به خرج دهید.

نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی

زیبایی کفش های ایمنی چرمی باعث محبوبیت بالای آن ها نزد آقایان شده است و همچنین خرید کفش ایمنی قیمت بالایی دارد. نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی از آن چیزی که به نظر میرسد بسیار ساده‌تر است. اما قبل از شروع به آموزش این مطلب، باید نوع چرم کفشتان را شناسایی کنید. در ادامه نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی را برمیشماریم:

  • نحوه درست تمیز کردن کفش ایمنی چرمی
  • خشک نگهداشتن کفش ایمنی چرمی
  • پوشیدن جوراب و بستن بندهای کفش ایمنی چرمی
  • استفاده از کائوچو در کفه و پاشنه کفش ایمنی چرمی
  • ممانعت از تابش نور آفتاب به کفش ایمنی چرمی
بیشتر بخوانید
معنی رنگ های کلاه ایمنی

نحوه درست تمیز کردن کفش ایمنی چرمی

درست تمیز کردن کفش ایمنی چرمی به افزایش طول عمر و سالم ماندن آن بسیار کمک می‌کند. در اولین قدم باید گرد و خاک را با یک برس یا دستمال مرطوب بزدایید و سپس آن را خشک کنید. اگر لکه‌ها قوی بودند و نیاز به شست و شو داشتند، میتوانید از کف صابون و اسفنج کمک بگیرید. اگر مدت استفاده از کفش هایتان زیاد است، هفته‌ای دو مرتبه سطح کفش را با استفاده از واکس مخصوص و فرچه، چرب کنید. استفاده از ترکیب روغن بچه و عصاره لیمو قبل از واکس زدن باعث میشود که سطح کفش بیشتر برق بزند.

شست و شوی کفش چرمی با ماشین لباسشویی، بسیار برای کفش مضر است. چرا که رسیدن آب به پشت آن ممکن است منجر به از دست دادن نرمی و لطافت چرم کفش شود. در نتیجه زیبایی اولیه خود را از دست میدهد.

خشک نگه داشتن کفش ایمنی چرمی

در اوایل هر ماه از فصل های سرد سال که بارندگی و رطوبت وجود دارد، می‌توان با استفاده از اسپری‌های ضد آب، رویه کفش را در برابر جذب رطوبت مقاوم کنیم. اگر در شرایط بارندگی و مرطوب کفش چرمی به پا داشتید، برای خشک کردن آن، از حرارت مستقیم و خیلی داغ مثل سشوار یا حرارت بخاری و شوفاژ و یا سایر وسایل گرمایشی استفاده نکنید. چرا که باعث میشود برروی کفش، ترک های ریز و زیادی ایجاد شود. توصیه میشود رویه کفش را با پنبه یا پارچه نرم نخی و البته در هوای طبیعی آزاد خشک کنید. سپس سطح کفش را به ماده چربی مثل کره که بافت سبکی داشته باشد، آغشته کنید تا هم از نفوذ مجدد آب به‌داخل کفش جلوگیری کند و هم نرم شود.

بیشتر بخوانید
فناوری نانو در لباس کار

همچنین کفش چرم را در کیسه های پلاستیکی که راهی برای نفوذ و تبدیل هوا در آنها وجود ندارد، قرار ندهید. زیرا کفش چرمی در این حالت عرق میکند و ممکن است کفش چرمی شما خشک شود یا کپک بزند.

در اوایل هر ماه از فصل های سرد سال که بارندگی و رطوبت وجود دارد، می‌توان با استفاده از اسپری‌های ضد آب، رویه کفش را در برابر جذب رطوبت مقاوم کنیم. اگر در شرایط بارندگی و مرطوب کفش چرمی به پا داشتید، برای خشک کردن آن، از حرارت مستقیم و خیلی داغ مثل سشوار یا حرارت بخاری و شوفاژ و یا سایر وسایل گرمایشی استفاده نکنید.

پوشیدن جوراب و بستن بندهای کفش ایمنی چرمی

پوشیدن جوراب پنبه ای و نخی مانع از عرق کردن، بو گرفتن پاها و رشد باکتری ها و میکروب ها در کفش ایمنی چرمی میشود و تعادل و راحتی فرد را فراهم میکند. نکته دیگر بند های کفش و پوتین ایمنی هستند، که کار این بندها، راحت تر کردن پوشیدن و درآوردن کفش از پا است. اگر بند های کفش خود را باز نمیکنید و میپوشید، باید بدانید که این کار به کفشتان آسیب میرساند. اما باز کردن کامل بندها سبب رد و بدل شدن هوا به داخل کفش و کمتر شدن رطوبت میشود.

استفاده از کائوچو در کفه و پاشنه کفش ایمنی چرمی

اولین قسمت در هر کفش که سریعا تخریب میشود و از بین می‌رود پاشنه کفش است. قرار دادن لایه نازکی از کائوچو در کفه کفش علاوه بر جذب رطوبت طول عمر آن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین در این موقعیت، قرار دادن یک تکه پاشنه پلاستیکی به جای پاشنه قبلی که خراب شده است، دوام بیشتری به کفش خواهد داد.

بیشتر بخوانید
فرهنگ پوشش لباس کار

ممانعت از تابش نور آفتاب به کفش ایمنی چرمی

پرهیز از نور آفتاب، مهم ترین نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی است. هرگز کفش ایمنی چرمی را در معرض نور مستقیم آفتاب نگذارید. کفش های چرمی همیشه باید در کمد یا در محیطی دور از آفتاب و رطوبت نگهداری شوند.

توصیه های نهایی

نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی در حالتی که استفاده نمیشود، به این صورت است که روزنامه ای را مچاله کرده و به داخل کفش فرو ببرید تا فرم خود را از دست ندهد. لازم به ذکر است که برای نگهداری کفش ایمنی چرمی، دمایی بین 25 تا 30 درجه تعریف شده است.

موادی از قبیل پارافین، گلیسیرین و روغن های نامرغوب برای واکس زدن کفش، به هیچ عنوان جزء گزینه های تعریف شده برای نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی نیستند. زیرا این مواد براق‌کننده حاوی مشتقات نفتی و شیمیایی هستند که بافت چرم را از بین میبرند. از دیگر مواردی که موجب تخریب بافت چرم میشود؛ اسپری های براق کننده موجود در بازار را میتوان نام برد. از آنها نیز برای براق کردن کفش چرمی استفاده نکنید.

 

امتیاز ما

16 دیدگاه در “نحوه نگهداری کفش ایمنی چرمی

  1. بهروز شهبازی گفت:

    سایتتون محشرههههه

  2. ناصر ذولفقاری گفت:

    سلام عالی بود

  3. صادق فرهادی گفت:

    خیلی خوشحالم که هستین

  4. علیرضا سعیدی گفت:

    هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟

  5. مرتضی شجاعی گفت:

    مرسی

  6. رمضان سلیمی گفت:

    خیلی سایت خوبی دارین

  7. هادی جنتی گفت:

    میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟

  8. نادر جلالی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین

  9. میثم عبادی گفت:

    مقالاتتون عالین واقعا!

  10. محمدعلی مرتضوی گفت:

    من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم

  11. عبدالحسین کمالی گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  12. جواد امیدی گفت:

    خیلی زیبا بود مهندس

  13. جعفر کریمی گفت:

    منابع این مطلب کجاست؟

  14. یدالله قادری گفت:

    کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم

  15. صادق کرمانی گفت:

    مطلب خوبی بود همکار گرامی

  16. امیرحسین ذولفقاری گفت:

    مشاورینتون قابل اعتمادن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *