مقالات ایمنی حفاظت از بدن

لباس تراشکاری چه ویژگی هایی دارد؟

انتخاب لباس کار تراشکاری، نقش مهمی در اطمینان از ایمنی تراشکار در حین کار را دارد، زیرا تراشکاری به دلیل بیرون ریختن ذرات بسیار داغ از سطح فلز تراشیده شده، خطر سوختگی بدن را به همراه دارد. اما لباس تراشکاری چه ویژگی هایی دارد؟

اگر لباس تراشکار نامرغوب باشد یا تجهیزات حفاظت فردی کافی وجود نداشته باشد، سلامتی و ایمنی تراشکار در هر زمانی در خطر است. بنابراین در این مقاله می بینیم که لباس تراشکاری چه ویژگی هایی دارد

پوشش تراشکار باید هنگام کار کامل باشد. به عبارت دیگر، تمام بدن باید از سر تا پا کاملاً پوشیده باشد. زیرا هر لحظه احتمال پرتاب تراشه های فلزی داغ به سمت بدن او وجود دارد. بنابراین لباس تراشکاری معمولا به صورت دوتکه، یکسره و دوبنده طراحی میشود.کیفیت لباس کار بستگی به پارچه، ساختار و نحوه دوخت آن دارد که در زیر توضیح داده شده است:

 جنس پارچه لباس تراشکاری چه ویژگی های دارد؟

 هر چه کیفیت پارچه بالاتر باشد، کیفیت لباس تراشکاری بالاتر است. بنابراین در انتخاب لباس کار برای تراشکاری بهتر است به درصد پنبه در الیاف پارچه و بافت پارچه توجه شود. به یاد داشته باشید که درصد بالای الیاف پنبه به تنهایی کیفیت بالای پارچه را تضمین نمی کند. اما بافت و ساختار پارچه نیز باید استحکام لازم را داشته باشد.

از آنجایی که تراشکاری، شامل حرارت زیاد است، لباس کار باید از الیاف مقاوم در برابر حرارت ساخته شود. زیرا افرادی که با ماشین تراش کار می کنند همیشه در مجاورت لبه فلز داغ قرار دارند و اگر لباس از الیاف مصنوعی با کیفیت پایین باشد باعث سوختگی جدی می شود. به همین دلیل اغلب هنگام انتخاب لباس برای این کار، بهترین نوع لباس، لباس هایی هستند که از 100 درصد کتان یا 100 درصد نخ استفاده می شود.مثل لباس های لی.در این کار علاوه بر لباس کار لی می توان از لباس کار جوش آرگون و نمونه های دیگر از لباس های جوشکاری استفاده کرد زیرا کیفیت لازم برای استفاده در تراشکاری را دارد.

 

پارچه کتان

پارچه کتان در اصل نوعی پارچه نخی یا پنبه ای است که در درصدهای مختلف تولید می شود. اما به طور کلی درصد الیاف پنبه در پارچه کتان باید بسیار بیشتر از الیاف مصنوعی مانند پلی استر باشد. در پارچه کتان مناسب برای تراشکاری، به طور کلی بیش از 90 درصد الیاف پارچه، پنبه می باشد.

پارچه کتان قابل تنفس و راحت و مقاوم در برابر حرارت است. کتان هنگام سوختن مانند الیاف مصنوعی به بدن انسان نمی چسبد. به همین دلیل انتخاب مناسبی برای تراشکاری است. در عین حال چون قابل تنفس است، دمای بالای تیغه تراشکاری، فرد را خسته نمی کند و می تواند عرق بدن انسان را خشک کند.

 

پارچه کجراه

لباس تراشکاری از پارچه کجراه هفتاد سی نیز می تواند ساخته شود. هفتاد سی یعنی 70 درصد الیاف پارچه از پنبه و 30 درصد از الیاف مصنوعی است. پارچه کجراه، بافت و نقش محکمی دارد و به همین دلیل برای کار با ماشین تراش بسیار مناسب است. در عین حال از آنجایی که بیشتر الیاف این پارچه نخی است، فلز داغ را به خوبی دفع می کند و از سوختگی جلوگیری می کند. در عین حال پارچه کجراه هفتاد سی نیز مانند پارچه کتان قابل تنفس است و از تعریق زیاد بدن جلوگیری می کند.

 

نوع دوخت

معمولاً برای دوختن لباس کار از دوخت دو یا سه سوزنه استفاده می شود. این دوخت ها به لباس استحکام می بخشند زیرا شامل چندین لایه دوخت هستند. بنابراین در انتخاب لباس کار مناسب برای تراشکاری باید به نحوه و نوع دوخت آن توجه کرد.

 

دکمه و زیپ

دکمه ها یا زیپ های لباس های تراشکاری نیز باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند. به عنوان مثال، دکمه لباس تراشکاری باید در برابر حرارت از استحکام لازم برخوردار باشد. همین اصل در مورد زیپ لباس نیز صدق می کند.

 

جیب

هنگام انتخاب لباس کار مناسب برای تراشکاری، داشتن چند جیب مزیت محسوب می شود. در واقع بهتر است در لباس کار تراشکاری جیب های بزرگ و کوچک زیادی وجود داشته باشد تا تراشکار همیشه بتواند وسایل مورد نیاز خود را به صورت منظم حمل کند. همه این جیب ها باید زیپ داشته باشند، در غیر این صورت ممکن است ابزارها در حین کار از جیب بیفتند که بسیار خطرناک است.

 

استحکام و اندازه مناسب لباس تراشکاری

همانطور که گفتیم هنگام پوشیدن لباس کار تراشکاری باید تمام بدن پوشیده شود تا احتمال خطر به حداقل برسد. اما در این بین توجه به سایز مناسب لباس برای استفاده بسیار مهم است. از ویژگی های لباس کار مناسب برای تراشکاری می توان به آستین دار بودن لباس و پوشاندن دست ها تا مچ اشاره کرد. ضمناً باید یقه لباس کاملا پوشانده شود، در غیر این صورت تراشه های آهنی به گردن فرد برخورد کرده و باعث سوختگی می شود.

همچنین سایز لباس تراشکاری باید متناسب با جثه بدن فرد باشد. اگر لباس تراشکار کوچکتر از سایز فرد باشد، فرد در حین کار آزادی عمل لازم را نخواهد داشت به همین دلیل راندمان کاری او کاهش می یابد. همینطور اگر لباس کار تراشکار بزرگتر از سایز فرد باشد می تواند در حین کار او را اذیت کرده و خطر ایجاد کند. در ضمن اگر سایز لباس مناسب نباشد فرد نمی تواند از لباس استفاده کند و در معرض آسیب قرار میگیرد.

 

امتیاز ما
بیشتر بخوانید
عوارض ناشی از بلند کردن بارهای سنگین توسط کارگران

16 دیدگاه در “لباس تراشکاری چه ویژگی هایی دارد؟

  1. محمدحسین سهرابی گفت:

    ایول

  2. مهرداد ملکی گفت:

    خرید آنلاین هم دارید

  3. مصطفی زمانی گفت:

    شما پیج اینستا هم دارین؟

  4. محمد واعظی گفت:

    دستخوش

  5. مسلم مدنی گفت:

    چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم

  6. حسینعلی زنگنه گفت:

    کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم

  7. ابراهیم ایمانی گفت:

    اکانت اینستا هم دارید؟

  8. امین احمدیان گفت:

    اینا فوق العادن

  9. محمدحسن محسنی گفت:

    این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه

  10. حامد دستغیب گفت:

    آدرس دفترتون کجاست

  11. ابراهیم محمدی گفت:

    شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه

  12. رضا لطفی گفت:

    مطالب بی نظیر بود

  13. بهرام کیانی گفت:

    هزینه مشاورتون چنده؟

  14. اسماعیل نعمتی گفت:

    دست مریضاد استاد

  15. بهرام سهرابی گفت:

    چه سایت قشنگی دارین

  16. کاظم میری گفت:

    حساب توییتری هم دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *